Η BJ Mann, μία βετεράνος Διαμεσολαβήτρια, εξειδικευμένη στην επίλυση οικογενειακών διαφορών, λέει στους πελάτες της που βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου ότι τα πιο όμορφα δώρα έρχονται σε άσχημα κουτιά. Λόγω εμπειρίας, έχει δει πολλές φορές την καταστροφή που ακολουθεί, όταν ένας γάμος διαλύεται.

«Σε πολλές περιπτώσεις μετά το διαζύγιο, υπάρχουν πολλά χρόνια τριβών και αυτό δεν είναι κάτι που κάποιος θα ήθελε να διαιωνίζεται», λέει η Mann.

«Μπορεί να είναι δύσκολο εκείνη τη στιγμή, αλλά σε μερικά χρόνια, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δύο πλευρές όχι απλώς αφήνουν πίσω τους τη διαδικασία του διαζυγίου, αλλά επανέρχονται πλήρως στην καθημερινότητα τους. Και αυτό δεν το λέω για να κάνω λιγότερο οδυνηρή τη διαδικασία. Το λέω γιατί το μέλλον μπορεί πραγματικά να είναι καλύτερο».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, οι θέσεις εργασίας για Διαμεσολαβητές και άλλους επαγγελματίες εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, θα αυξηθούν μεταξύ 2010 και 2020 κατά 14.6% περισσότερο από το μέσο όρο όλων των υπόλοιπων επαγγελμάτων. Η εξωδικαστική επίλυση διαφορών είναι σχεδόν πάντα ταχύτερη και φθηνότερη από τη δικαστική διαδικασία. Η Διαμεσολάβηση διευρύνει τις επιλογές των εμπλεκομένων μερών και τους κάνει να αισθάνονται ότι τυγχάνουν σεβασμού και αποδοχής.

Η Mann συμμετέχει σε πολλούς οργανισμούς Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών και είναι πιστοποιημένη από αρμόδιους φορείς.

Οι παραπάνω πληροφορίες βασίζονται σε πηγές από τα Υπουργεία Εργασίας της Πολιτείας της Ν. Υόρκης και των Η.Π.Α..

Πηγή:http://www.democratandchronicle.com/story/money/business/2016/11/05/hot-jobs-mediators/93064180/

Νανά Παπαδογεωργάκη

Δικηγόρος LLM

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ & UK

Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών