Η γνωστή reality star Κιμ Καρντάσιαν έκανε αγωγή 20 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της εταιρείας Gap για την τηλεοπτική διαφήμιση ρούχων της σειράς «Old Navy», στην οποία συμμετείχε μία σωσίας της, ονόματι Melissa Molinaro.

Η αγωγή που κατέθεσε αφορούσε δυσφήμιση προσωπικότητας, αλλά δεν δικάστηκε ποτέ γιατί η υπόθεση λύθηκε με Διαμεσολάβηση.

Μετά την κατάθεση της αγωγής, οι δικηγόροι της Gap προχώρησαν στην απαραίτητη διαδικασία ελέγχου, για να διαπιστώσουν αν όντως η φήμη της Καρντάσιαν διαταράχθηκε, καθώς και γιατί η εταιρεία ρούχων Bebe κατήργησε τη σειρά «Kardasian», όπως και όλες τις συμφωνίες της Καρντάσιαν με εταιρείες ρούχων.

Αντί, λοιπόν, για τη δημόσια αντιπαράθεση που ενδεχομένως θα είχε πολλαπλές συνέπειες και για τις δύο πλευρές, επιλέχθηκε η διαδικασία της Διαμεσολάβησης, με Διαμεσολαβητή τον Daniel Weinstein, διάσημο για διαχείριση υποθέσεων με εμπλεκόμενους υψηλής δημοτικότητας.

Λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, αλλά η διαφήμιση αποσύρθηκε από το διαδίκτυο, ενώ η Gap φαίνεται να προσλαμβάνει, πλέον, διάσημες προσωπικότητες και όχι σωσίες τους για τη διαφήμιση της σειράς «Old Navy».

Πηγή: http://www.hollywoodreporter.com/thr-esq/kim-kardashian-settles-lawsuit-look-alike-old-navy-gap-366522

Νανά Παπαδογεωργάκη

Δικηγόρος LLM

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ & UK

Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών