Οι δύο αντίπαλες Νομικές Σχολές του Χιούστον κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό στη διαφορά που ανέκυψε μεταξύ τους με αφορμή την επωνυμία και το σήμα του παλαιότερου ιδρύματος.

Παρά το γεγονός ότι νωρίτερα οι διαπραγματεύσεις των δύο μερών είχαν φτάσει σε αδιέξοδο, το Πανεπιστήμιο του Χιούστον και το South Texas College of Law Huston κατέληξαν εν τέλει σε ένα σχέδιο συμφωνίας μεταξύ τους μετά από δύο ημέρες  Διαμεσολάβησης ενώπιον της Δικαστή Dena Hanovice Palermo.

Η διαφορά ανέκυψε τον Ιούνιο του 2016 όταν το South Texas College of Law αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του σε Huston College of Law και την απεικόνιση του σήματος του σε κόκκινο χρώμα. Οι δικηγόροι του Πανεπιστημίου του Χιούστον υπεραμύνθηκαν των αποκλειστικών δικαιωμάτων του για τη χρήση της λέξης «Huston» στον τομέα της εκπαίδευσης και η διαμάχη εξελίχθηκε σώμα με σώμα με τους δικηγόρους του South Texas College of Law να προβάλλουν ότι οι δύο σχολές είναι πολύ διαφορετικές και ότι δεν προκύπτει κανένας κίνδυνος σύγχυσης των φοιτητών.

Τον Οκτώβριο η Επαρχιακή Δικαστής κ. Keith Ellison έκρινε ότι το Πανεπιστήμιο του Χιούστον ήταν πιθανό να κερδίσει τη δίκη και διέταξε το South Texas College of Law να σταματήσει να χρησιμοποιεί στην επωνυμία του τη λέξη «Huston».

Το South Texas College of Law επανήλθε στην αρχική του επωνυμία, προσθέτοντας, όμως, στο τέλος τη λέξη «Huston», πράγμα που έγινε δεκτό από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον.

Tα μέρη κλήθηκαν να διευθετήσουν μόνα τους τις περαιτέρω λεπτομέρειες της διαφοράς τους. Οι συζητήσεις, όμως, διακόπηκαν τον Ιανουάριο με αφορμή το θέμα των εκκρεμών χρηματικών απαιτήσεων και την καταχώρηση των εκάστοτε σημάτων. Με αφορμή το αδιέξοδο, τα ίδια τα μέρη ζήτησαν από το δικαστή να παραπέμψει τη διαφορά ξανά σε Διαμεσολάβηση.

Πηγή: http://www.chron.com/news/houston-texas/article/Dueling-Houston-law-schools-strike-deal-in-naming-10972672.php

Εύη Αυλογιάρη

Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής

Πρόεδρος ADR Hellenic Center

Διαπ.Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών