Η διοίκηση του αεροδρομίου του Gatwick στο Λονδίνο ανέθεσε σε γνωστό Κέντρο Διαμεσολαβήσεων της Μεγάλης Βρετανίας την εξωδικαστική επίλυση διαφορών που γεννώνται μεταξύ του αεροδρομίου και επιβατών με κινητικά προβλήματα (PRM – Passengers with Reduced Mobility).

Δείχνοντας εμπιστοσύνη στο θεσμό της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών και στην ανάγκη για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους επιβάτες που κάνουν χρήση του αεροδρομίου, η διοίκηση χαράσσει μια πρωτοποριακή πολιτική και προτρέπει και άλλους να την ακολουθήσουν.

«Αναγνωρίζουμε ότι παρά την προσπάθειά μας να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πελάτες μας, μπορεί πάντα κάτι να πάει στραβά. Σε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις, είναι σημαντικό να έχουμε μια δίκαιη, απλή και σαφή διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους επιβάτες παρέχεται παράλληλα, μέσω ειδικής πλατφόρμας, η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής παραπόνου (online), μέσω της οποίας μπορεί να παρακολουθεί ο καταγγέλλων την πορεία της υπόθεσής του.

Πηγή: http://www.mediacentre.gatwickairport.com/press-releases/2017/17_04_04_ombudsman.aspx

Έλενα Κολτσάκη, Διδάκτωρ Νομικής

Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια (ΥΔΑΔΔ, UK, USA)

Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, ΑΚΚΕΔ Προμηθέας (Αθήνα), ADR Center (Rome