Στις 12 Οκτωβρίου του 2016 διατάχθηκε η ενεργοποίηση του ειδικού προγράμματος Διαμεσολάβησης του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας. Το πρόγραμμα αφορούσε την επίλυση διαφορών μεταξύ ιδιοκτητών ακινήτων, των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές από τον τυφώνα Matthew και των ασφαλιστικών τους εταιρειών.

Ο ειδικός ασφαλιστικός επίτροπος, Wayne Goodwin, δήλωσε ότι θέλει οι πληγέντες από τον τυφώνα να γνωρίζουν ότι με το Πρόγραμμα Διαμεσολάβησης για Καταστροφές έχουν μια επιπλέον επιλογή για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα καταστροφικά αποτελέσματα του τυφώνα Matthew.

Οι πληγέντες πολίτες μπορούν να ζητήσουν Διαμεσολάβηση εντός 60 ημερών από την άρνηση της ασφαλιστικής εταιρείας να ικανοποιήσει πλήρως ή εν μέρει μια νόμιμη απαίτηση. Η απαίτηση πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.500$, να είναι μεγαλύτερη από το ποσό απαλλαγής του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και να αφορά κατοικία που να υπάγεται στις επίσημα πληγείσες περιοχές.

Το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει μια δωρεάν υπηρεσία επίλυσης διαφορών σε πληγείσες περιοχές με έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο.

Πηγή: http://bladenjournal.com/news/8732/disaster-mediation-program-available-to-hurricane-matthew-victims

Νανά Παπαδογεωργάκη

Δικηγόρος LLM

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ & UK

Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών