Η συμβατότητα των απαιτήσεων της προστασίας της φύσης, των ειδών και του τοπίου με τα σχέδια για την κατασκευή εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θέτει τους πρωταγωνιστές τους ενώπιον μεγάλων προκλήσεων. Αντίστοιχα μεγάλη είναι η ανάγκη για επαγγελματική διαχείριση των συγκρούσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Από την αρχή του Ιουλίου 2016 το Γερμανικό Κέντρο Ευθύνης για την Προστασία της Φύσης και την Ενεργειακή Αλλαγή (Kompetenzzentrum Naturschutz und Energiewende – KNE)  έκανε την έναρξη των εργασιών του. Τώρα δημιουργεί ένα τμήμα για τους «ειδικούς διαλόγους» και αναζητά για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα διευθυντή.

Το φάσμα των δραστηριοτήτων της διεύθυνσης του τμήματος για τους ειδικούς διαλόγους συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη, την υποβολή αιτήσεων και την πραγματοποίηση προγραμμάτων καθώς και ερευνών, τη διεύθυνση των συνεδριάσεων των ειδικών διαλόγων του Κέντρου υπό τον ρόλο του Διαμεσολαβητή ή του Συντονιστή καθώς και τη σφαιρική επικοινωνία με τους πρωταγωνιστές της προστασίας του περιβάλλοντος, της οικονομίας της ενέργειας, την Κυβέρνηση, τα ομόσπονδα κρατίδια και τις Κοινότητες καθώς και με την επιστήμη και την έρευνα.

Πηγή: https://www.naturschutz-energiewende.de/

Θεοχάρης Αγγελίδης

Δικηγόρος

Διαμεσολαβητής

Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης