Το 2016 το Κέντρο Διαμεσολάβησης της Σιγκαπούρης (SMC) κατέγραψε το μεγαλύτερο αριθμό υποθέσεων που υποβλήθηκαν κατά την εικοσαετή ιστορία του.

Το κέντρο εξέτασε κατά 72% περισσότερες υποθέσεις σε σχέση με το 2015, που αντιστοιχούν σε 499 περιπτώσεις με συνολικό οικονομικό αντικείμενο ρεκόρ αξίας 775 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι διαφορές ήταν εμπορικής φύσης, με τις  κατασκευαστικές  και τις εταιρικές να έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο.

Όπως δηλώνει και ο εκτελεστικός διευθυντής του SMC «Συνεργαζόμαστε στενά με τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματικούς φορείς για την προώθηση της χρήσης της Διαμεσολάβησης» .

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης της Σιγκαπούρης (SMC) ιδρύθηκε το 1997 και υπήρξε πρωτοπόρο στη διάδοση του θεσμού της Διαμεσολάβησης, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή νοοτροπίας της κοινωνίας  ώστε  να αγκαλιάσει τη Διαμεσολάβηση  και να επιλύονται  φιλικά οι διαφορές.

Πρόσφατες δικαστικές πρωτοβουλίες και η εισαγωγή νέου νομοθετικού πλαισίου έδωσαν επιπλέον ώθηση στη χρήση της Διαμεσολάβησης. Με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο κατέστη υποχρεωτικό  για τους δικηγόρους να συμβουλεύουν τους πελάτες τους σχετικά με τους εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης διαφορών, συμπεριλαμβανομένης και της Διαμεσολάβησης. Ενώ με το ειδικό  νομοσχέδιο για τη Διαμεσολάβηση τα πρακτικά αυτής αποτελούν πλέον εκτελεστούς τίτλους.

Πηγή: http://www.straitstimes.com/singapore/singapore-mediation-centre-handles-record-number-of-cases-in-2016-72-per-cent-more-than

Eύη Αυλογιάρη

Πρόεδρος ΑDR Hellenic Center, Διευθύντρια Κατάρτισης ΙΝ.ΚΑ.Δ.Α

Διαμεσολαβήτρια , Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών

επ. Πρόξενος Εσθονίας