H GRM (Gary Rogers Motorsport) είναι μια ομάδα αγώνων αυτοκινήτου που συμμετέχει στο Supercars Championship στην Αυστραλία.

Το 2016 κινήθηκε δικαστικά κατά της VOLVO όταν η τελευταία αποφάσισε ξαφνικά πριν τη λήξη της σεζόν να μην ανανεώσει το συμβόλαιο της μεταξύ τους συνεργασίας για το έτος 2017. Η GRM ισχυρίζεται ότι η συμπεριφορά της τελευταίας υπήρξε παραπλανητική γιατί ενώ είχε ήδη προαποφασίσει από το 2014 να μην προχωρήσει στην ανανέωση του συμβολαίου, ουδέποτε της έδωσε κάποια σχετική ένδειξη. Η δε ανακοίνωση στην GRM, ήρθε σε χρονική στιγμή που η τελευταία διακινδύνευε πλέον τη συμμετοχή της στους αγώνες του 2017 και 2018.

«Το πλέον απογοητευτικό είναι πως ενώ πρέπει να αγωνιζόμαστε με τα αυτοκίνητά μας για να κερδίσουμε τους αγώνες, αναγκαζόμαστε να δώσουμε αγώνες στα δικαστήρια… » δήλωσε ο Garry Rogers, ιδρυτής της ομάδας, όταν ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη.

Η δικάσιμος της υπόθεσης είχε οριστεί για τις 14 Οκτωβρίου του 2016, όταν ο δικαστής διέταξε τα μέρη να προσφύγουν σε Διαμεσολάβηση. Η GRM δήλωσε τότε αισιόδοξη ότι η διαδικασία θα οδηγήσει σε κάποια συμβιβαστική λύση.

Ο δικαστής όρισε παράλληλα καταληκτική ημερομηνία για τη Διαμεσολάβηση την 15η Δεκεμβρίου του 2016. Με τη διαδικασία να συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με νέες συναντήσεις να είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο μήνα, μόλις πριν 10 μέρες ο Garry Rogers ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει άλλες μηχανές για τα αυτοκίνητά του, ενώ η VOLVO Trucks θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με κάποια μορφή με την ομάδα του. Ο διάλογος που αναπτύχθηκε μέσα από τη Διαμεσολάβηση δείχνει να έδωσε τέλος στο ενδεχόμενο μιας μακροχρόνιας και επίπονης δικαστικής διαμάχης και για τις δύο πλευρές.

Πηγή 1: http://www.heraldsun.com.au/sport/motor-sport/supercars-garry-rogers-motorsport-volvo-car-australia-ordered-into-mediation-over-race-exit/news-story/71a452fd3753cdf73cb56ea5493e7412

Πηγή 2: http://www.foxsports.com.au/motorsport/supercars/supercars-garry-rogers-motorsport-ends-pursuit-of-volvo-will-race-holdens-in-2017/news-story/0c552f94aee5bc1277f6fa60134a19aa

Έλενα Κολτσάκη, Διδάκτωρ Νομικής
Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια (ΥΔΑΔΔ, UK, USA)
Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, ΑΚΚΕΔ Προμηθέας (Αθήνα), ADR Center (Rome, Italy)