Μέσω της διαμεσολάβησης επιλύθηκε η διαφορά μεταξύ Τσέλσι και του Ζοσέ Μουρίνιο με την πρώην ιατρό της ομάδας,  Εύα Καρνέιρο, μετά τις καταγγελίες της πρώην γιατρού της ομάδας για σεξιστική συμπεριφορά προς το πρόσωπό της.

Θυμίζουμε ότι η Εύα Καρνέιρο, είχε εισέλθει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στον αγωνιστικό χώρο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον παίκτη της Τσέλσι, Εντεν Αζάρ, ο οποίος είχε τραυματιστεί, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει την οργή του Πορτογάλου τεχνικού, που δεν ήθελε να διακοπεί ο αγώνας στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο (ήταν λίγο πριν τη λήξη και το ματς ήταν ισόπαλο, με τη Τσέλσι να πιέζει να νικήσει), ο οποίος φέρεται να την εξύβρισε. Μετά το συμβάν, η Καρνέιρο απομακρύνθηκε από τη θέση της, με τον Μουρίνιο να αναφέρεται  μπροστά στις κάμερες με υποτιμητικά σχόλια για τις ποδοσφαιρικές της γνώσεις, ως γυναίκας. Η ιατρός προσέφυγε δικαστικά εναντίον της Τσέλσι και του Μουρίνιο, με μια σειρά από κατηγορίες ιδίως για επίδειξη σεξιστικής συμπεριφοράς. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Λονδίνο, με τις δύο πλευρές να αναζητούν μια συμβιβαστική λύση.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε από το δικαστή σε διαμεσολάβηση, ήτοι σε τρίτο ανεξάρτητο διαμεσολαβητή (δικαστική διαμεσολάβηση). Μετά από διαπραγματεύσεις ωρών μεταξύ των μερών επιτεύχθηκε συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Τσέλσι συμφώνησε να καταβάλλει αποζημίωση στην Καρνέιρο, εκδίδοντας μάλιστα και μια ανακοίνωση, όπου ζητά συγγνώμη για όλα όσα συνέβησαν. Ωστόσο, οι ακριβείς όροι της οποίας παρέμειναν εμπιστευτικοί, όπως ο θεσμός της διαμεσολάβησης επιτρέπει.

Στην περίπτωση αυτή, τα μέρη έκαναν χρήση της εμπιστευτικότητας της όλης διαδικασίας, προφανώς διότι δεν ήθελαν να δημοσιοποιηθούν ευαίσθητες για αυτούς πληροφορίες ή σημεία της συμφωνίας.  Αυτό είναι ένα προνόμιο της διαμεσολάβησης, που δεν το βρίσκουμε στις δικαστικές αποφάσεις, που εκ φύσεως είναι δημόσιες.  Επίσης, έγινε γνωστό ότι η μεριά της Τσέλσι αποφάσισε να συμβιβαστεί, όταν τους επιδείχθηκαν στοιχεία από την άλλη πλευρά, που μέχρι τότε δεν ήταν γνωστά. Έτσι, η γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα, προτίμησε να διευθετήσει την υπόθεση από το να αφεθεί στη δικαστική κρίση, που ενδεχομένως να κατέληγε σε ακόμη μεγαλύτερη αποζημίωση και δικαστικά έξοδα, αποφεύγοντας έτσι μεγαλύτερη ζημία.

Δημήτρης Θεοχάρης

Δικηγόρος, L.L.M., Δρ. Νομικής

Διαμεσολαβητής, Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών,

Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΠΑ (e-learning)

Ηarvard University, PON Accredited.

www.tlc-lawfirm.gr

Περισσότερες πληροφορίες : http://www.express.co.uk/news/uk/650588/Jose-Mourinho-Eva-Carneiro-doctor-chelsea-job-fight