Με επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, το πρωί του Σαββάτου 21.04.2018 η επιστημονική ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης με θέμα «Η υποχρεωτική Διαμεσολάβηση – βήματα προόδου στην πολιτική δίκη;».

Από την πλευρά του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Νικόλας Κανελλόπουλος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημήτρης Μάντζος.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Δ.Σ. Ροδόπης κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.Νικόλας Κανελλόπουλος.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Δ.Π.Θ. κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέλυσε με ακρίβεια και πληρότητα τις αφορμές νομικού προβληματισμού που δίνουν οι νέες διατάξεις του ν. 4512/2018 και ειδικά τις δικονομικές ανησυχίες που προκαλεί ο νέος μηχανισμός υποχρεωτικής απόπειρας επίλυσης διαφορών σε ορισμένες κατηγορίες ιδιωτικών διαφορών.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.Δημήτρης Μάντζος ανέπτυξε τη νομική φύση, τις συνέπειες και τις προοπτικές αξιοποίησης της ρήτρας Διαμεσολάβησης από πολίτες και επιχειρήσεις.

Από την πλευρά της, η εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών και διευθύντρια του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Α. κ. Εύη Αυλογιάρη παρουσίασε τον πολύτιμο και ποικιλόμορφο ρόλο του δικηγόρου στη Διαμεσολάβηση.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση με έντονο επιστημονικό και πρακτικό ενδιαφέρον.