Η ΜеtLife, ενεργό μέλος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, εταιρεία που πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης εδώ και 140 χρόνια και στην ελληνική αγορά από το 1964, στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.) και τον πολύτιμο για την κοινωνία θεσμό της διαμεσολάβησης.

Πρόκειται για μία ευέλικτη διαδικασία, κατά την οποία τα εμπλεκόμενα, σε μια διαφορά, μέρη, επιδιώκουν την εύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης, μέσω μίας κοινά αποδεκτής διαδικασίας, σε ουδέτερο τόπο, με τη βοήθεια ενός ουδέτερου και έμπειρου ειδικά εκπαιδευμένου, διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή.

Πιστή στη δέσμευσή της να έχει πάντα στο επίκεντρο τους ασφαλισμένους της, η МеtLife πιστεύει ότι o θεσμός της διαμεσολάβησης είναι ένας χρήσιμος θεσμός, ο οποίος, σε περίπτωση κάποιας διαφοράς δίνει λύσεις σε λιγότερο χρόνο και με χαμηλότερο κόστος, για όλους όσους εμπλέκονται.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της МеtLife κ. Δημήτρης Μαζαράκης δήλωσε σχετικά:

«Η MetLife στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας και του O.Π.Ε.Μ.Ε.Δ για την προώθηση του πολύτιμου, νέου θεσμού της διαμεσολάβησης.

Η ύπαρξη του θεσμού της διαμεσολάβησης αναδεικνύει το επίπεδο πολιτισμού που η χώρα μας έχει κατακτήσει, αφού βοηθά στην εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, με την επίτευξη μίας ουσιαστικής και άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο με απόλυτο σεβασμό στην τήρηση του απορρήτου της διαδικασίας και χάρη στον εκούσιο χαρακτήρα του, οδηγεί σε μία αμοιβαία επωφελή λύση. Παράλληλα, «αποσυμφορίζει» τους δικαστικούς λειτουργούς από τον όγκο εργασίας τους και βοηθά στην απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Η МеtLife δεσμεύεται ότι θα σταθεί ουσιαστικός αρωγός στις προσπάθειες για τη διάδοση του θεσμού στην κοινωνία.»

Πηγήhttps://www.nextdeal.gr