Ομοσπονδιακός δικαστής ελπίζει ότι η Διαμεσολάβηση θα βοηθήσει την επίλυση διαφοράς σχετικής με πρόστιμο που επέβαλε η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή (Federal Election Commission – FEC) κατά της Ρεπουμπλικανής Γερουσιαστού, Christine O’Donnell.

Ο δικαστής, τον προηγούμενο μήνα, έκρινε ότι η O’Donnell χρησιμοποίησε με παράνομο τρόπο χορηγίες στην προεκλογική της εκστρατεία για να πληρώσει λογαριασμούς στο σπίτι της στο Delaware, το οποίο είχε δηλώσει και σαν έδρα της προεκλογικής της εκστρατείας του 2010.

Η καταγγελία έγινε για πρώτη φορά από τους Πολίτες για Υπευθυνότητα και Ηθική στην Ουάσιγκτον (Citizens for Responsibility and Ethics in Washington – CREW). Ο εν λόγω οργανισμός υποστήριξε ότι η O’Donnell ξόδεψε τουλάχιστον $20,000 από τα χρήματα της εκστρατείας της για να πληρώσει προσωπικά έξοδα.

Η FEC έκρινε ομόφωνα ότι η O’Donnell είχε παραβεί το νόμο, καθώς η χρήση χρημάτων προεκλογικής εκστρατείας για πληρωμή ενοικίου ή λογαριασμών επιχειρήσεων κοινής ωφελείας οικίας ομοσπονδιακού υποψηφίου Γερουσιαστού, αποτελεί παράνομη χρήση κεφαλαίων.

Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα, οι δικηγόροι της FEC ανέφεραν ότι ενόψει της Διαμεσολάβησης, οι δικηγόροι της O’ Donnell απέσυραν πρόταση συμβιβασμού, σύμφωνα με την οποία αυτή και η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας θα πλήρωναν ένα πρόστιμο $10.000. Η FEC είχε αρχικά προτείνει να της επιβληθεί πρόστιμο $25.000.

Άλλες χώρες, άλλα ήθη! Η Διαμεσολάβηση, όμως, προβάλλει ως λύση σε όλες τις περιπτώσεις αντιδικιών.

Πηγή: http://www.dailyprogress.com/judge-eyes-mediation-in-o-donnell-campaign-finance-case/article_9fafca61-baca-54c8-b1cb-9d318d439da8.html

Νανά Παπαδογεωργάκη

Δικηγόρος LLM

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ & UK

Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών