Το Τμήμα Καταναλωτικών και Επιχειρηματικών Υποθέσεων της Κομητείας του Λος Άντζελες οργάνωσε  «Στρογγυλή Τράπεζα για το πώς η Διαμεσολάβηση μπορεί να βοηθήσει τον άστεγο πληθυσμό» στη Νομική Βιβλιοθήκη του Λος Άντζελες την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Εβδομάδας Διαμεσολάβησης, (15-21 Οκτωβρίου 2017), το θέμα της φετινής στρογγυλής τραπέζης, όπως ανακοινώθηκε από τον Αμερικανικό Δικηγορικό Σύλλογο, ήταν η “Διαμεσολάβηση, η Ευγένεια και η Δύναμη της Κατανόησης”.

Η στρογγυλή τράπεζα αποτελείτο από διαμεσολαβητές και εκπροσώπους μη κερδοσκοπικών φορέων και του άστεγου πληθυσμού.

Ο Διευθυντής του DCBA (County Department of Consumer and Business Affairs), Brian J. Stiger, δήλωσε τα εξής:

Με σχεδόν 60.000 ανθρώπους να αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης στην κομητεία του Λος Άντζελες, η κοινότητα μας ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση και αναζητεί τρόπους για να βοηθήσει. Πίσω από τα στατιστικά στοιχεία είναι ιστορίες – πραγματικές ιστορίες πραγματικών ανθρώπων.  60.000 προσωπικές ιστορίες που η καθεμία πρέπει να αντιμετωπίζεται με μοναδικό τρόπο.

 Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε την έλλειψη στέγης μέσω Διαμεσολάβησης;

 Με την ενθάρρυνση της συμπόνιας στις κοινότητές μας και τη χρήση της Διαμεσολάβησης για τη διαπραγμάτευση και την επίλυση διαφορών μεταξύ των οικογενειών, των φίλων, της κοινότητας κ.α. Διαμεσολαβούμε σε διαφορές που αφορούν άστεγα άτομα και φύλακες ασφαλείας σε τοπικά καταλύματα, διευθυντές υπηρεσιών στέγασης, προσωπικό, καθώς και άλλες κοινοτικές οργανώσεις. Διαμεσολαβούμε επίσης σε διαφορές στην κοινότητα. Εάν έχετε προβλήματα με έναν γείτονα, έναν ιδιοκτήτη,  ενοικιαστή, ή έναν δάσκαλο  θέλουμε να σας βοηθήσουμε να τα επιλύσετε. Ως διευθυντής της DCBA, είμαι υπερήφανος για το πρόγραμμα επίλυσης διαφορών καθώς θέλουμε όλοι να νιώθουν ενδυναμωμένοι και ενημερωμένοι προκειμένου να κάνουν τις σωστές επιλογές. Εκτός από τους διαμεσολαβητές μας, η ομάδα εθελοντών διαμεσολαβητών μας, παρέχει σε μηνιαία βάση 600 με 700 ώρες δωρεάν Διαμεσολάβησης στην κοινότητα. 

Γιατί οι άνθρωποι θέλουν να συμμετάσχουν στην ομάδα Διαμεσολάβησης μας; Είναι απλό. Διαμεσολαβήσαμε 3.701 περιπτώσεις στο φορολογικό έτος 2016-17. Το τμήμα μας είναι γνωστό επίσης και για το ηλεκτρονικό μας πρόγραμμα επίλυσης διαφορών, το οποίο επιτρέπει στα μέρη να επιλύσουν τη διαφορά  τους με την ευκολία του υπολογιστή ή του smartphone τους, με διαπραγματεύσεις μέσω βίντεο,  ηλεκτρονικής συνομιλίας και ανταλλαγής μηνυμάτων. Το 82% των περιπτώσεων Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών (Online Dispute Resolution) επιλύθηκε με επιτυχία. 

Οι υπηρεσίες Διαμεσολάβησης στο Τμήμα μας είναι δωρεάν και είμαστε στη διάθεση σας να σας βοηθήσουμε να επιλύσετε τη διαφορά σας.

 Πηγή: https://scvnews.com/2017/10/06/oct-17-roundtable-on-mediation-and-the-homeless/

Ζωή Γιαννοπούλου
Δικηγόρος, ΔΝ
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑ, ΗΒ, ΗΠΑ
Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών ΙΚΔΘ