Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στις 22 Φεβρουαρίου 2017, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ενημέρωσε τα μέλη για ενέργειες και δράσεις που αναπτύσσει η Διοίκηση αυτό το διάστημα.

Μέσα στην ενημέρωση ήταν και απόφαση του Επιμελητηρίου να γίνει μέλος του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών – ΟΠΕΜΕΔ, για την ανάδειξη και προώθηση της Διαμεσολάβηση ως εναλλακτική λύση στις διαφορές μεταξύ επιχειρήσεων και μεταξύ επιχειρήσεων και ιδιωτών, καταναλωτών, εργαζομένων κ.α.π.

Όπως ανέφερε, αν επικρατήσει η κουλτούρα της διαμεσολάβησης το δίκαιο, θα αποδίδονταν ταχυτέρα, χωρίς ισχυρούς κραδασμούς και τα δικαστήρια θα απαλλάσσονταν από εκατοντάδες χιλιάδες υποθέσεις που μπορεί να λυθούν μέσω της συνεννόησης και της συναίνεσης που μπορεί να επιτύχει η διαμεσολάβηση.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε ότι λιμνάζουν στα δικαστήρια 700.000 υποθέσεις και δεν θα δικαστούν ποτέ αν δεν υπάρξει εναλλακτική λύση και τελικά δεν μπορούμε με το παραμικρό να θέλουμε να πάμε στα δικαστήρια.

Δείτε το σχετικό βίντεο: http://www.eea.gr/gr/el/articles/eea-na-anadeiksoyme-ti-diamesolavisi-kai-ton-opemed-vinteo