Ο Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. καλωσορίζει το νέο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού, κ. Δημήτρη Μαζαράκη, Πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης δήλωσε σχετικά ότι: «Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), ενεργό μέλος του ΟΠΕΜΕΔ, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του, στηρίζει τις πρωτοβουλίες του για την προώθηση του πολύτιμου νέου θεσμού της διαμεσολάβησης.

Η ύπαρξη του θεσμού της διαμεσολάβησης αναδεικνύει το επίπεδο πολιτισμού που η χώρα μας έχει κατακτήσει, αφού βοηθά στην εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, με την επίτευξη μίας ουσιαστικής και άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο με απόλυτο σεβασμό στην τήρηση του απορρήτου της διαδικασίας και χάρη στον εκούσιο χαρακτήρα του, οδηγεί σε μία ταχύτερη, με σημαντικά λιγότερο κόστος και κυρίως αμοιβαία επωφελή λύση.

Παράλληλα, «αποσυμφορίζει» τους δικαστικούς λειτουργούς από τον όγκο εργασίας τους και βοηθά στην απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Ο ασφαλιστικός κλάδος θα σταθεί ουσιαστικός αρωγός στις προσπάθειες για τη διάδοση του θεσμού στην κοινωνία, με όλες του τις δυνάμεις.»