Συγχαρητήρια Tom Cruise & Katie Holmes”

Παρόλο που ο παραδοσιακός τρόπος επίλυσης διαφορών είναι τα Δικαστήρια, υπάρχουν πολλά οφέλη όταν οι διαφορές επιλύονται με εναλλακτικούς τρόπους (Alternative Dispute Resolution). Αυτό ακριβώς είπε ο γνωστός ηθοποιός Tom Cruise και η  Katie Holmes σε κοινή τους δήλωση μετά τη διευθέτηση του διαζυγίου τους. Συγκεκριμένα:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε μαζί ως γονείς για το κοινό συμφέρον της κόρης μας Suri, αλλά και για μας τους ίδιους. Επιθυμούμε τα θέματα που αφορούν την οικογένεια μας να παραμείνουν εκτός δημοσιότητας».

Με τη διευθέτηση του διαζυγίου τους, ο Τομ και η Katie κατάφεραν να προφυλάξουν τη κόρη τους Suri, αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους: Με λίγα λόγια γλίτωσαν πόνο, δημοσιότητα και δικαστικά έξοδα, διατηρώντας ταυτόχρονα τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας και του αποτελέσματος. Κατάφεραν και έλυσαν τα ζητήματα που προέκυψαν από το διαζύγιο τους εκτός δικαστικών αιθουσών, δηλαδή:

  • Απέφυγαν τις οδυνηρές και συναισθηματικές επιπτώσεις μιας δικαστικής διαμάχης για την επιμέλεια.
  • Διατήρησαν την ιδιωτικότητα τους. Εάν δεν είχαν επιλύσει εξωδικαστικά τη διαμάχη αυτή, τότε η αντιδικία αυτή θα εκτυλίσσονταν στις δικαστικές αίθουσες με τεράστια δημοσιότητα.
  • Είναι προτιμότερο δύο άνθρωποι να επιλύουν τη διαμάχη τους με τους δικούς τους όρους, παρά μέσω κάποιου ξένου – Δικαστή – που θα αποφασίζει για τη τύχη της οικογένειας τους.
  • Μπορεί να μην έχει τόση σημασία για τον ίδιο τον Tom Cruise και την Katie Holms, όση για τους υπόλοιπους από εμάς, αλλά η επίτευξη μίας συμφωνίας εξωδικαστικά, είναι σχεδόν πάντα πολύ λιγότερο ακριβή από το να πληρώνεις Δικηγόρους που αντιδικούν στα Δικαστήρια.

 

Νανά Παπαδογεωργάκη

Δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια  – Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών

 

Πηγή:

http://hammersbaltazar.com/tom-cruise-and-katie-holmes-settle-their-divorce/