Τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδωων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.) και τον θεσμό της διαμεσολάβησης, στηρίζει η MetLife. Πρόκειται για μία ευέλικτη διαδικασία, κατά την οποία τα εμπλεκόμενα, σε μία διαφορά, μέρη, επιδιώκουν την έυρεση μίας συμβιβαστικής λύσης, μέσω μίας κοινά αποδεκτής διαδικασίας, σε ουδέτερο τόπο, με τη βοήθεια ενός ουδέτερου και έμπειρου ειδικά εκπαιδευμένου, διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή.

Πιστή στη δέσμευση της να έχει πάντα στο επίκεντρο τους ασφαλισμένους της, η MetLife πιστεύει ότι ο θεσμός της διαμεσολάβησης είναι ένας χρήσιμος θεσμός, ο οποίος, σε περίπτωση κάποιας διαφοράς δίνει λύσεις σε λιγότερο χρόνο και με χαμηλότερο κόστος, για όλους όσους εμπλέκονται.

Η MetLife στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας και του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. για την προώθηση τους πολύτιμου, νέου θεσμού της διαμεσολάβησης, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της MetLife κ. Δημήτρης Μαζαράκης. Η ύπαρξη του θεσμού της διαμεσολάβησης αναδεικνύει το επίπεδο πολιτισμού που η χώρα μας έχει κατακτήσει, αφού βοηθά στην εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, με την επίτευξη μίας ουσιαστικής και άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο με απόλυτο σεβασμό στην τήρηση του απορρήτου της διαδικασίας και χάρη στον εκούσιο χαρακτήρα του, οδηγεί σε μία αμοιβαία επωφελή λύση.

Παράλληλα, “αποσυμφορίζει” τους δικαστικούς λειτουργούς από τον όγκο εργασίας τους και βοηθά στην απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης. Η MetLife δεσμεύεται ότι θα σταθεί ουσιαστικός αρωγός στις προσπάθειες για τη διάδοση του θεσμού στην κοινωνία σημείωσε ο κ. Μαζαράκης.

Δείτε εδώ το άρθρο