Αθήνα, 12/12/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΟΠΕΜΕΔ διοργάνωσε συνάντηση εργασίας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου  2017, η συνάντηση εργασίας για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε).

Εκ μέρους του Οργανισμού, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Ν. Κανελλόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία του  ρόλου των Συντονιστών καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών και τόνισε τις καθοριστικές παρεμβάσεις του ΟΠΕΜΕΔ.

Ο κ. Φ. Κουρμούσης,  Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ), παρουσίασε στοιχεία για την πορεία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού στην πράξη. Συγκεκριμένα ανέφερε:

  • 835 αιτήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο
  • 202 αιτήσεις ήδη έχουν περάσει την επιλεξιμότητα
  • Από τις 339 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί: 116 βρίσκονται σε διμερή διαπραγμάτευση και 223 σε  διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές
  • 112 αιτήσεις έχουν λάβει βεβαίωση πληρότητας και 36 αιτήσεις είναι στο στάδιο της έναρξης διαπραγμάτευσης με πολλαπλούς πιστωτές
  • 3 περιπτώσεις έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς

Αναλυτική παρουσίαση της πλατφόρμας πραγματοποίησαν η κα Ν. Μαργιολάκη και ο κ. Ν. Αμπατζόγλου από την Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.

Η κα. Θ. Αλαμπάση – Προϊσταμένη του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ έλυσε απορίες νομικής φύσεως σχετικά με το νόμο για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών και στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ευρεία συζήτηση για τα πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Συντονιστές.

Σημείωση:

Ο ΟΠΕΜΕΔ δημιουργήθηκε από τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και από πολύ σημαντικούς φορείς της οικονομικής ζωής και της επιστημονικής κοινότητας με κύριο στόχο τη διάδοση της Διαμεσολάβησης και των λοιπών εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών στη χώρα μας.

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου