Ενημερωτική εκδήλωση για το θεσμό της Διαμεσολάβησης, µε τίτλο «Διαμεσολάβηση: η θεσμική εξωδικαστική λύση», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών, η ΔΕΘ-HELEXPO, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Διαμεσολάβηση αποτελεί έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό εξωδικαστικό τρόπο αντιμετώπισης διαφορών για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Τα πολλά παραδείγματα υποθέσεων από την Ευρώπη και την Αμερική, που επιλύθηκαν χάρη στη Διαμεσολάβηση χωρίς να φθάσουν στις δικαστικές αίθουσες, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για µία διαδικασία που προάγει τη συναίνεση έναντι της σύγκρουσης και της διάρρηξης των σχέσεων και των συνεργασιών.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Παναγιώτης Πικραµµένος, πρώην Πρωθυπουργός, Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι: Νικόλαος Βαλεργάκης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Σπυρίδων Μάμαλης, Πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Τάσος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘ. Συντονιστής θα είναι ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΟΠΕΜΕΔ.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προσομοίωση εμπορικής Διαμεσολάβησης.

Πηγή:http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1460324/ekdhlosh-gia-ton-thesmo-ths-diamesolavhshs-sth.html