Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκιδικής (ΔΣΧ) με την υποστήριξη του Ι.Κ.Δ.Θ. (Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών) σε συνεργασία με τους Δήμους Χαλκιδικής (Πολυγύρου, Προποντίδας, Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη,) στηρίζουν τον θεσμό της Διαμεσολάβησης και δημιουργούν ΠΥΛΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ. Οι Πύλες θα λειτουργούν σε κάθε ένα από τους ανωτέρω Δήμους με απόφαση των ΔΣ τους.

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η πλήρης κατανόηση και λειτουργία του θεσμού της Διαμεσολάβησης καθώς και των πλεονεκτημάτων που προσφέρει στους πολίτες, και στις επιχειρήσεις, ως εναλλακτική μέθοδος επίλυσης των διαφορών.

Στα πλαίσια λειτουργίας των Πυλών θα παρέχονται:

  1. Δωρεάν υπηρεσίες ενημέρωσης από διαπιστευμένους διαμεσολαβητές του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής.
  2. Δωρεάν υπηρεσίες διαμεσολάβησης, ως προς τον διαμεσολαβητή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως αυτό προκύπτει από τους καταλόγους του Δήμου.

Ενημέρωση για τις ώρες, τις ημέρες και τον τόπο λειτουργίας της κάθε Πύλης Διαμεσολάβησης στο σχετικό pdf «ΠΥΛΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣ» που θα βρείτε παρακάτω.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΥΛΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΥΛΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ Ι.Κ.Δ.Θ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ