Η πόλη του Pontiac βρίσκεται σήμερα σε διαμεσολάβηση με τους ιδιοκτήτες των Πύργων της Οττάβας για να προσπαθήσει να διευθετήσει μια διαφορά 14 εκατομμυρίων δολαρίων αναφορικά με  το Κέντρο Φοίνιξ.

Το 2014, οι ιδιοκτήτες των Πύργων της Ottawa, δύο πύργοι γραφείων δίπλα στο αμφιθέατρο του Phoenix Centre και το γκαράζ στάθμευσης, κατέθεσαν αξιώσεις αποζημίωσης ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού ο πρώην διευθυντής έκτακτης ανάγκης του Pontiac, Lou Schimmel, διέταξε τη διάλυση του κέντρου Phoenix. Η πόλη συνεργάστηκε με το κράτος για την άρση αυτής της εντολής, αλλά από τότε οι αρχικές απαιτήσεις της Ottawa Towers αυξήθηκαν στα 14 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δικηγόρο της πόλης, Travis Mihelick.

Πριν από τον τρέχοντα γύρο διαμεσολάβησης, η πόλη επρόκειτο να παραστεί σε δίκη στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά σύμφωνα με τον Deirdre Waterman, δήμαρχο του Pontiac, τα δικαστήρια συμφώνησαν να επιτρέψουν έναν νέο γύρο διαμεσολάβησης.

“Η δική μου δέσμευση δεν είναι να τα «σπάσουμε» και μπορούμε να το επιτύχουμε. Το δικαστήριο συμφώνησε με τη σκέψη μας ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη διαμεσολάβηση για να μπορέσουμε να επιτύχουμε κάποια ικανοποιητική συμφωνία για τους πολίτες “, δήλωσε ο Waterman.

“Είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία.”

Όταν ρωτήθηκε αν η πώληση του Κέντρου Phoenix στους Πύργους της  Ottawa ήταν μια πρόταση που είχε ήδη πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Waterman δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες της διαμεσολάβησης.
“Δεν μπορώ να μιλήσω για τις λεπτομέρειες, αλλά νομίζω ότι έχουμε δοκιμάσει σχεδόν κάθε επιλογή τα χρόνια που έχω συμμετάσχει ”

Δεν υπάρχει καθορισμένη χρονική περίοδος για το πόσο θα διαρκέσει η διαμεσολάβηση.

“Νομίζω ότι ο διαμεσολαβητής έχει την απόλυτη προσοχή του δικαστή που παρακολουθεί την υπόθεση και έχουμε κάθε ένδειξη ότι θα ενημερώσει τον δικαστή για ότι έχει γίνει και αυτό θα καθορίσει το εάν θα πάμε  τελικά ή όχι στο δικαστήριο”, δήλωσε η Waterman.

Πηγή: http://www.theoaklandpress.com/generalnews/20171113/pontiacgoesbacktomediationoverphoenixcenterlawsuit

Αφροδίτη Α. Μπλέτα
Δικηγόρος παρ’ Aρείω Πάγω, European Patent Attorney
Διαπ/μένη Διαμεσολαβήτρια  ΥΔΔΑΔ και CEDR
Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών