Καθώς  μια απεργία των εργαζόμενων της πόλης του Όκλαντ πλησίαζε στο τέλος της πρώτης εβδομάδας, οι συνδικαλιστές των εργαζομένων και οι εκπρόσωποι της πόλης κανόνισαν να συναντηθούν με τον διαμεσολαβητή τη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Υπηρεσίας Εργαζομένων της Διεθνούς Τοπικής Ένωσης 1021, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές θα συναντηθούν με τον διαμεσολαβητή στις 10 π.μ.

“Όλοι έχουν επιβεβαιώσει ότι η συνάντηση θα λάβει χώρα”, δήλωσε ο Szykowny την Κυριακή. “Θα δούμε πώς θα πάει”.

Το SEIU αντιπροσωπεύει περίπου 3.000 εργαζόμενους που έχουν ξεκινήσει απεργία από την Τρίτη. Η δήμαρχος του Όκλαντ, δήλωσε το Σάββατο ότι η απεργία «βλάπτει τους πιο ευάλωτους κατοίκους μας». Την Παρασκευή δήλωσε αδιέξοδο μετά την απόρριψη της καλύτερης και τελευταίας προσφοράς της πόλης την Πέμπτη.

Η προτεινόμενη συμφωνία περιελάμβανε αύξηση 4% κατά το πρώτο έτος της σύμβασης, επιπλέον 1% εγγυημένη αύξηση για το δεύτερο έτος και ένα άλλο 1% αύξηση ανάλογα με τη δυνατότητα της πόλης να πετύχει ορισμένους στόχους εσόδων.

Η απεργία συνεχίστηκε για έκτη ημέρα την Κυριακή, με τους απεργούς να παρελαύνουν μπροστά από τη δημόσια βιβλιοθήκη του Όκλαντ, μία από τις υπηρεσίες της πόλης που κανονικά παραμένει ανοιχτή επτά ημέρες την εβδομάδα.

Πηγή: http://www.eastbaytimes.com/2017/12/10/meeting-with-mediator-next-in-oakland-city-workers-strike/

 

Αφροδίτη Α. Μπλέτα

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, European Patent Attorney

Διαπ/μένη Διαμεσολαβήτρια  ΥΔΔΑΔ και CEDR

Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών