Ελλάδα: H Δύση συναντά την Ανατολή.

Εκπαίδευση στη Ναυτιλιακή Διαμεσολάβηση: Δεξιότητες Διαμεσολάβησης ανώτερου επιπέδου.

Σεπτέμβριος 2016 

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) σε συνεργασία με την διεθνούς φήμης διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια ΙΜΙ, FMC (Family Mediation Canada) και εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών  κα. Μαρία Δαμιανάκη ( Maria Damianakis ) (http://www.imimediation.org/mary-damianakis) διοργανώνει  τριήμερο σεμινάριο  με θέμα « Ναυτιλιακή Διαμεσολάβηση»  στα Αγγλικά και με περιορισμένη χρήση Ελληνικών, διάρκειας 22 ωρών.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί τις ημέρες Παρασκευή 16,  Σάββατο 17, και Κυριακή 18  Σεπτεμβρίου  2016.

Το σεμινάριο θα γίνεται τις δύο πρώτες ημέρες κατά τις άνω ημερομηνίες από 9.00 π.μ. έως 5.00 μ.μ. και την τρίτη ημέρα από 10:00 π.μ. έως 3:30 μ.μ. και στο τέλος του θα χορηγηθεί –  πιστοποιητικό ΙΜΙ (International Mediation Institute).

Ο σκοπός των τριών ημερών του εργαστηρίου είναι να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με πρακτικές δεξιότητες της διαμεσολάβησης και να προχωρήσει πέρα από τη θεωρία. Το εργαστήρι απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται στο ναυτιλιακό κλάδο. Η εκπαίδευση θα επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στο πώς η διαμεσολάβηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαχειριστεί κανείς αποτελεσματικά τις διάφορες μορφές συγκρούσεων που μπορεί να προκύψουν μέσα σε αυτή την ποικιλόμορφη βιομηχανία. Την Ελλάδα ήδη την απασχολούν δύσκολα και περίπλοκα θέματα. Η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει επηρεαστεί από καθημερινές προκλήσεις που εξακολουθούν να συνδέονται μεταξύ τους με διάφορους διεθνείς οργανισμούς.

Έτσι, η διαμεσολάβηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρωταρχικό εργαλείο για την αποκλιμάκωση των συγκρούσεων και να βοηθήσει στον εποικοδομητικό διάλογο σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο παγκόσμιο περιβάλλον, τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Οι αντικειμενικοί στόχοι της εκπαίδευσης περιλαμβάνουν πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη βελτίωση των γνώσεων των συμμετέχοντων στη διαμεσολάβηση, καθώς και το πώς και πότε μπορεί να εφαρμοστεί η διαμεσολάβηση στα πλαίσια της ναυτιλιακής βιομηχανίας.  Επίσης, ποια είναι η έκταση και τα όρια της ναυτιλιακής διαμεσολάβησης όπως, επίσης, και ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές στη ναυτιλιακή διαμεσολάβηση. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν  σε παιχνίδια ρόλων με ανατροφοδότηση και να συζητήσουν κάποιες από τις προκλήσεις οι οποίες δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια της διαμεσολάβησης.

Εκπαιδεύτρια: Μαρία Δαμιανάκη/ Maria Damianakis διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια ΙΜΙ, FMC (Family Mediation Canada) και εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών.
Η κα. Μαρία Δαμιανάκη κατάγεται από την Κρήτη αλλά ζει και εργάζεται στον Καναδά, όπου έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην οικογενειακή, επιχειρηματική και κοινωνική διαμεσολάβηση. Είναι Πρόεδρος της επιτροπής για την οικογενειακή διαμεσολάβηση του διεθνούς οργανισμού International Mediation Institute (IMI). Είναι μέλος επί σειρά ετών της επιστημονικής επιτροπής για την πιστοποίηση διαμεσολαβητών στον Καναδά με έμφαση στα διεθνή προγράμματα πιστοποίησης. Το 2007 ανέπτυξε τα κριτήρια πιστοποίησης για τους διαμεσολαβητές οικογενειακών διαφορών στον διεθνή οργανισμό I.M.I. (International Mediation Institute). Έχει εκπαιδεύσει Δικαστές Ανωτάτων Δικαστηρίων, δικηγόρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και συμβολαιογράφους στη διαμεσολάβηση σε διάφορες χώρες στην Ασία, Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική. Είναι σύμβουλος Κυβερνήσεων διαφόρων Κρατών σε θέματα ανάπτυξης πολιτικών σχετικά με τη διαμεσολάβηση και την εξωδικαστική επίλυση διαφορών. Έχει στο ενεργητικό της πάνω από 2500 διαμεσολαβήσεις σε οικογενειακές διαφορές. Υπήρξε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του FMC και κατά τη διάρκεια της θητείας της καθιερώθηκε το πρόγραμμα πιστοποίησης για τη διαμεσολάβηση σε θέματα που αφορούν ηλικιωμένους γονείς (elder mediation).

Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος των MediatorsBeyondBorders και μέλος του Δ.Σ. του ACR (Association for Conflict Resolution).

Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνονται σε διαπιστευμένους / πιστοποιημένους διαμεσολαβητές που εργάζονται στον ναυτιλιακό κλάδο.

Σημ: Μέγιστος αριθμός εκπαιδευομένων ανά σεμινάριο:  18 (δέκα οκτώ) άτομα.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση
  2. Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού διαπίστευσης/πιστοποίησης διαμεσολαβητή.
  3. Αντίγραφο καταθετηρίου τραπέζης για την καταβολή των διδάκτρων.

Δίδακτρα

Το ποσό των διδάκτρων 390 ΕΥΡΩ  καταβάλλεται είτε σε λογαριασμό του

ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην τράπεζα EUROBANK ERGASIAS A.E. είτε με πιστωτική κάρτα μέσω του live pay της παραπάνω τράπεζας, με δυνατότητα 6 άτοκων δόσεων.

AΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0050.38.0200751561

IBAN: GR7002600500000380200751561

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο ανωτέρω εκπαιδευτικό σεμινάριο καταθέτονται στην Γραμματεία του ΚΕ.ΔΙ.Π. μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και λαμβάνεται αρ. πρωτοκόλλου που αποδεικνύει τη σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Γραμματεία του ΚΕ.ΔΙ.Π. στο τηλέφωνο: 210 4296022, http://www.kedip.gr, email: info@kedip.gr